- ΓιώταΤeamOwner
- Αριθμός μηνυμάτων : 187
Πουτίγκα
Τετ Νοε 06, 2013 8:47 am
ΠΟΥΤΙΓΚΑ
Υλικά
3 κουταλιές σταφίδα ξανθή
2 κουταλιές μπράντι
1 φάκελος άνθος αραβοσίτου λεμόνι
½ φλυτζάνι ζάχαρη
1 φάκελος ζελέ λεμόνι
3 κρόκους αυγού
½ φλυτζάνι γάλα κρύο
3 , ½ φλυτζάνια γάλα καυτό
10 σαβαγιάρ σπασμένα σε μικρά κομματάκια και ανακατεμένα με 3 κουταλιές καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τη σταφίδα με μπράντι. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη , το ζελέ λεμόνι , τους 3 κρόκους και το κρύο γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα την κρέμα συνέχεια σε χαμηλή φωτιά.
Όταν πήξει , σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι μία φόρμα. Βάζουμε μέσα το ¼ της κρέμας. Πασπαλίζουμε το 1/3 από το μείγμα με τα σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με μία στρώση κρέμα. Αφήνουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!
Υλικά
3 κουταλιές σταφίδα ξανθή
2 κουταλιές μπράντι
1 φάκελος άνθος αραβοσίτου λεμόνι
½ φλυτζάνι ζάχαρη
1 φάκελος ζελέ λεμόνι
3 κρόκους αυγού
½ φλυτζάνι γάλα κρύο
3 , ½ φλυτζάνια γάλα καυτό
10 σαβαγιάρ σπασμένα σε μικρά κομματάκια και ανακατεμένα με 3 κουταλιές καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τη σταφίδα με μπράντι. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη , το ζελέ λεμόνι , τους 3 κρόκους και το κρύο γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα την κρέμα συνέχεια σε χαμηλή φωτιά.
Όταν πήξει , σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι μία φόρμα. Βάζουμε μέσα το ¼ της κρέμας. Πασπαλίζουμε το 1/3 από το μείγμα με τα σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με μία στρώση κρέμα. Αφήνουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!
Πηγή
monastiriaka.gr
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης